Qui s'atreveix?

 











El taller de filosofia per a infants de l'Espai Culturista-Sendak va ser un èxit. Vam filosofar i dibuixar sobre la valentia i la por. Vam concloure algunes coses, com ara que la por no és sempre dolenta, que les persones valentes sempre són fortes de cap però no necessàriament de cos, o que de vegades el més valent és fugir. Jo vaig aprendre que les cases abandonades no fan por. Abans d'acabar vam dibuixar coses que ens fan massa por amb la idea que veient-les ens en fessin menys. No hi ha res millor que dibuixar i filosofar en grup.

Qui s'atreveix? - Taller de filosofia per a infants

 


Fa molt de temps, un savi anomenat Sòcrates va preguntar a Laques, general de l’exèrcit, què era la valentia. Laques va quedar astorat: Sòcrates tenia fama de ser el més savi, i de jove havia despertat admiració pel seu coratge al camp de batalla; com podia ser que no ho sabés? Laques va provar de respondre-li, i el cas és que va quedar més astorat encara quan va adonar-se, després que Sòcrates el fes dubtar de cada resposta, que ell tampoc en tenia ni idea.

Què és la valentia? Milers d’anys després la pregunta segueix oberta. Us convidem, valents i valentes, a respondre-la. Parlarem d’atrevir-se, de quadrar-se, d’arronsar-se, de llançar-se, però ho farem d’una manera especial, a la manera dels filòsofs antics. També dibuixarem, i qui sap si aconseguirem tancar el misteri de la valentia per sempre.

Guido Sender va estudiar filosofia i és professor. Ha traduït un grapat de llibres, i ha posat dibuixos a un altre grapat. La seva mare no perd l’esperança que un dia deixi de menjar-li el cap amb filosofades.

EDAT RECOMANADA:
Infants de 7 a 10 anys.

DATA I HORARI:
Dijous 13 d'octubre a les 17.30 h.
El taller té una durada d'una hora.

LLOC DE REALITZACIÓ:
Espai Culturista Sendak (c/ Grassot, 42)

PREU:
6 €. El material està inclòs.

INSCRIU-TE AQUÍ
Places limitades!

"Steiner o las cosas que hacíamos en Checoslovaquia", de Martin Fahrner

 









He dibujado la cubierta de "Steiner o las cosas que hacíamos en Checoslovaquia", de Martin Fahrner. La traducción es de Enrique Gutiérrez Rubio, publica Sajalín editores.